Σχετικά με εμάς

Το όνομα του ξενοδοχείου προέρχεται από την τοποθεσία του. Οι ντόπιοι ονομάζουν “Διαπόρι"  (εκ του «δια» + «πόρος») το στενό κανάλι που χωρίζει τη μικρή χερσόνησο όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο από τη νησίδα Μερόπη, ένα από τα ορόσημα της Καρδαμύλης.

Το Diapori Suites Hotel διευθύνεται από μια οικογένεια με πολυετή εμπειρία στον ξενοδοχειακό χώρο η οποία επί πολλές δεκαετίες φιλοξενεί με εξαιρετική αφοσίωση επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Το Diapori Suites Hotel γεννήθηκε από την επιθυμία να δημιουργηθεί ένα κατάλυμα με εξαιρετικές προδιαγραφές, ένα καταφύγιο που να αποπνέει την αίσθηση της ηρεμίας , με εγκαταστάσεις και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας – όλα με μία αύρα ανεπιτήδευτης πολυτέλειας.

Σχεδιασμένο προσεκτικά και χτισμένο με την τοπική πέτρα, το ξενοδοχείο εντάσσεται απολύτως στο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον της περιοχής. Ο σχεδιασμός του αγκαλιάζει τον σύγχρονο μινιμαλισμό συνδυασμένο με στοιχεία της τοπικής αρχιτεκτονικής της Μάνης και αυστηρά μοναστικά χαρακτηριστικά.

Η χρωματική παλέτα όλων των εσωτερικών και εξωτερικών κοινοχρήστων και ιδιωτικών χώρων του ξενοδοχείου, από τους τοίχους και τα πατώματα μέχρι τα έπιπλα σαλονιού και τα κλινοσκεπάσματα των δωματίων, προέρχεται από τις φυσικές αποχρώσεις της τοπικής πέτρας, πολλαπλασιάζοντας την αίσθηση άνεσης και χαλάρωσης που προσφέρει το ξενοδοχείο.

Καθώς οι επισκέπτες εισέρχονται στο ξενοδοχείο τους αγκαλιάζει η αίσθηση της ζεστασιάς και της γαλήνης. Μια εντυπωσιακή μοναστική πέτρινη σκάλα οδηγεί από την αυλή του ξενοδοχείου προς την κύρια είσοδο και την υποδοχή, ενώ ταυτοχρόνως ο επισκέπτης αντικρίζει για πρώτη φορά την ονειρεμένη θέα που προσφέρει το ξενοδοχείο.

Ένας ενιαίος ανοιχτός χώρος, πλημμυρισμένος με το αναζωογονητικό ελληνικό φως, καλωσορίζει τους επισκέπτες και τους ταξιδιώτες. Το γεμάτο θαλπωρή καθιστικό διαθέτει ένα φιλόξενο μπαρ με τζάκι, όπου οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον και να μοιραστούν ιστορίες , καθώς και ένα υπέροχο εστιατόριο που εκτείνεται και στη βεράντα. Εδώ, κάθε πρωί σερβίρεται στον μπουφέ ένα εμπνευσμένο πρωινό με πληθώρα επιλογών για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με τον καλύτερο τρόπο.

Μεγάλα ανοίγματα από το δάπεδο έως την οροφή και τεράστια  παράθυρα πλαισιώνουν την υπέροχη θέα προς το γαλάζιο της θάλασσας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, επιτρέποντας στο φυσικό τοπίο να γίνει μέρος της διακόσμησης. Οι κοινόχρηστοι χώροι του ξενοδοχείου συνεχίζονται σε μια απέραντη βεράντα που προσφέρει καταπληκτική θέα προς τη θάλασσα, το γραφικό λιμανάκι, το πετρόκτιστο χωριό και τον μαγευτικό Ταΰγετο.

Οι εξωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου εκτείνονται προς το ηλιόλουστο ακρωτήρι και σχηματίζουν ένα ειδυλλιακό σημείο αναψυχής γύρω από την πισίνα που μοιάζει να εκτείνεται στο άπειρο σαν συνέχεια της θάλασσας. Η ευρύχωρη πισίνα, οι άνετες ξαπλώστρες κι η ανυπέρβλητη θέα που γαληνεύει τη ψυχή προσκαλούν  για κολύμπι, ηλιοθεραπεία και ξεκούραση.

Οι περιποιημένοι κήποι του ξενοδοχείου εμπνέονται από τη χλωρίδα της περιοχής και δένουν αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον. Ανάμεσα από τη μεγάλη βεράντα και τη πισίνα, ένα λιθόστρωτο μονοπάτι κατηφορίζει απαλά προς το μικρό γραφικό λιμανάκι της Καρδαμύλης, το οποίο έχει μια μικρή βοτσαλωτή παραλία με καθαρά νερά. Στα δεξιά της παραλίας το μονοπάτι συνεχίζει προς την Καρδαμύλη και όλα όσα προσφέρει ο γραφικός οικισμός.